Redningsplanke for aktietab fjernes

Private investorer med store tab på aktier havde set frem til nye regler, der fra 2010 ville have fået Skat til at dække op til 45 procent af deres tab. Men lovforslaget falder højst sandsynligt til jorden nu.

PENSION

Det kunne have været en økonomisk trøst for de titusindvis af danskere, der har tabt svimlende summer på aktiemarkedet det seneste år, men den må de efter alt at dømme kigge forgæves efter nu.

Det er Lovforslag L 63, det drejer sig om. Var det blevet vedtaget, ville det fra 2010 have været muligt fra private investorer at fratrække skatteværdien af tab på aktier købt for frie midler i de øvrige skatter. I så fald ville Skat i praksis have dækket op til 45 procent af det eventuelle aktietab.

Har mistet troen på det
Men selv om Lovforslag L 63 stadig ligger i Skatteudvalget og afventer en betænkning, og dermed endnu ikke er faldet definitivt til jorden, tyder alt på, at det bliver skæbnen.

I hvert fald vil Dansk Folkeparti ikke hjælpe regeringen med at bære det igennem, bekræfter partiets skatteordfører Mikkel Dencker:

“Det er ikke noget, vi vil støtte. Selv om det er et sympatisk forslag, koster det simpelt hen for mange penge,” siger han.

Og fra kilder i Skatteministeriet lyder det nu, at Lovforslaget nok bare kommer til at lide en stille død. Her har man så småt mistet troen på, at det vil kunne samle de fornødne 90 mandater, da det tilsyneladende kun er regeringspartierne V og K, der er tilhængere af lovforslaget.

Nuværende regler fortsætter
Dermed vil det efter alt at dømme også være de nuværende regler, der fortsat gælder i 2010. Ifølge de regler kan tab på børsnoterede aktier, købt for frie midler, kun modregnes i gevinster og udbytter fra børsnoterede aktier.

Tabene kan godt nok fremføres til modregning i fremtidige gevinster, men for mange investorer vil det formentlig tage mange år, før de har fået indhentet og dermed udnyttet de tab, de har lidt det seneste år.

Aktieejere med tab må sandsynligvis vinke farvel til muligheden for at kunne trække tabene fra i de øvrige skatter.

Se også: Hvilken skattesats gælder ved aktiesalg?

Tags

Anbefalede artikler