Prisen for to børn: 250.000 pensionskroner

Det går hårdt udover pensionsopsparingen, når vi får børn.

PENSION

Ud over bleerne, tøjet, kyser, barnevogne, babybadning, pas, gaver, mad, rejser, lommepenge og alle de andre udgifter, som forældre punger ud til, når de får børn, koster børnene også en ordentlig luns af pensionen.

Hvis man derudover får børn inden for de første ti år af arbejdslivet, er det klart dyrest, en beregning, som AP Pension har foretaget.

“En kvinde indbetaler fra sit 28. år 40.000 kr. om året i opsparing til sin pensionsordning. Mellem sit 30. og 40. år mister hun 3,5 års indbetaling på grund af to gange barsel og orlov. Og det koster dyrt. Sammenlignet med en mand, der ingen pauser har i sine indbetalinger, får hun 2.500 kr. mindre udbetalt hver måned i 10 år, når hun bliver 65 år og går på pension – eller i alt 300.000 kroner,” siger kommunikationschef i AP Pension, Hans Dam.

(Udregningen er et tænkt eksempel, hvor kvinden afholder al barsel, red.)

Mens manden vil få 20.500 kroner i pension hver måned i ti år, efter han er fyldt 65 år, vil kvinden kun få 18.000 kroner om måneden, når hun fylder 65 år.

Til sammenligning vil en person midt i 50’erne, som mister sit job og er ude af arbejdsmarkedet i sammenlagt 3,5 år, kun tabe 1.500 kroner om måneden. Personen kan derfor regne med 19.000 kroner om måneden i ti år.

“Beregningen viser, at det er dyrt at miste indbetaling til pension i nogle år. Og jo tidligere det sker, jo mere ondt gør det på den månedlige udbetaling senere i livet,” siger Hans Dam.

Tags

Anbefalede artikler