Pia K. skuffet over socialdemokrater

Med Socialdemokraterne ude af 2020-forhandlingerne står Dansk Folkeparti alene om at beskytte efterlønnen. Pia Kjærsgaard er skuffet over S.

PENSION

“Jeg synes, det er pinligt, det show Socialdemokraterne har opført her i dag, og jeg beklager det dybt.”

Sådan var ordene fra en vred formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, efter Helle Thorning-Schmidt (S) i dag valgte at melde sig ud af forhandlingerne om regeringens økonomiske 2020-plan.

Det skete efter at det i forhandlingerne stod klart, at regeringen vil ophæve det velfærdsforlig, man i 2006 vedtog med bred opbakning.

“Jeg kan klart konstatere, at det ikke var hensigten, at Socialdemokraterne ville blive siddende. Man spillede det store skuespil og sagde, at man var blevet smidt ud af forhandlingerne, men det var som om, drejebogen var skrevet på forhånd. Bliver Helle Thorning-Schmidt ikke statsminister, så kan hun gøre sig godt på de skrå bredder,” sagde Dansk Folkepartis formand efter forhandlingerne.

Tilbage ved forhandlingsbordet sidder nu regeringen samt Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Og Socialdemokraternes exit betyder, at DF er eneste parti ved bordet, der ikke vil afskaffe efterlønnen.

“Jeg har sagt til Helle Thorning-Schmidt, at det da ikke bliver nemmere for Dansk Folkeparti. Nu sidder vi sammen med tre partier, Venstre, Konservative og Radikale Venstre, som råt og brutalt vil afskaffe efterlønnen, så der kunne hun godt have medvirket. Jeg synes ikke, der er solidaritet fra Socialdemokraternes formand her,” mente Pia Kjærsgaard.

Ligesom finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V), efterlyste også Pia Kjærsgaard Socialdemokraternes eget forslag til en økonomisk 2020-plan.

“Problemet er, at Helle Thorning-Schmidt hele tiden siger, hvad hun ikke vil. Jeg har endnu ikke hørt, hvad hun vil. Hun er meget negativ og overhovedet ikke konstruktiv,” lød kritikken fra Dansk Folkepartis formand efter forhandlingerne.

Helle Thorning-Schmidt har lovet, at en Socialdemokratisk økonomisk plan er undervejs, og at den vil blive offentliggjort før det kommende folketingsvalg.

Tags

Anbefalede artikler