Pas på personalegoderne

Medarbejdere, der får rådighed over spillekonsoller, store fladskærme og digitalkameraer som personalegode, risikerer et skattesmæk.

PENSION

Medarbejdere, der indgår bruttolønsaftaler med arbejdsgivere, risikerer skattesmæk. I hvert fald, hvis arbejdsgiveren ikke kender reglerne.

Det siger statsautoriseret revisor Niels Sonne fra det store revisionshus Deloitte.

For det er ikke alle personalegoder, der er lige relevante og derfor skattefri.

“Vi har set eksempler, hvor man giver medarbejderen rådighed over spillekonsoller, store fladskærme og digitalkameraer som personalegode i en bruttolønsordning. Den slags er skattepligtigt,” siger han til DR Nyheder.

Ved en bruttolønsaftale får medarbejdere personalegoder stillet til rådighed, betalt via løntræk i bruttolønnen og dermed før skat.

Tidligere skulle man som medarbejder selv holde styr på, hvad der var skattepligtigt, men siden 1, januar i år har det været arbejdsgiverens ansvar.

Et personalegode som en fladskærm kan blive et dyrt bekendtskab, siger Niels Sonne.

“Det er skattepligtigt lige som en fri bil. Man skal betale skat, mens man har den, og man skal aflevere den, når ansættelsesforholdet slutter,” siger han til DR Nyheder.

Opdager Skat først i 2012, at der ikke er betalt skat af et personalegode, risikerer medarbejderen at få et skattesmæk helt fra 1. januar 2010.

 

Tags

Anbefalede artikler