Pas på pensionsselskabets lokkemad

Det lyder som et god tilbud, at få 20 procent mere i bonus hos dit pensionssleskab, men det er ikke alle kunder tilbuddet er godt for.

PENSION

Udskift din pensionsordning og få 20 procent i bonus. Sådan lyder det besnærende tilbud, som Sampension har sendt ud til de af deres kunder, der har en såkaldt garanteret ordning. I stedet skal de flytte deres opsparing over i et såkaldt markedsrenteprodukt, hvor rentetilskrivningen varierer fra år til år.

Andre pensionsselskaber overvejer at skrue lignende tilbud sammen med en bonusordning som lokkemad for at få kunderne til at droppe den faste årlige rentetilskrivning på 2, 3 eller 4,5 procent. Hele operationen skyldes, at pensionsselskaberne er pressede af nye solvenskrav, som ventes indført i 2012.

Herefter skal selskaberne have en større basiskapital stående i kontanter som sikkerhed for, at de også har pengene til pensionsopsparerne med en garanteret ordning.

Men det er dyrt at have pengene stående i kontanter – både for pensionsselskabet og ikke mindst kunderne. Og det bliver dem, der kommer til at betale for de nye krav. Men skal man så ikke bare klappe hælene sammen og sige ja tak til tilbuddet?

Nej, lyder det fra den uafhængige økonomiske rådgiver, Kim Valentin. "Nogle skal sige ja, og nogle skal sige nej. Tommelfingerreglen er, at du skal sige nej, hvis du får 4 eller måske endda 4,5 procent i rente.

Det er umuligt at få den samme rente i andre pensionsprodukter, med mindre både risikoen og omkostningerne stiger. Og hvis du har tænkt dig at gå på pension inden for en kort årrække, så skal du også sige nej. Et markedsrenteprodukt har en langt højere risiko end den garanterede ordning," siger han.

Omvendt giver det mening at skifte garantien ud og hoppe ombord på et markedsrenteprodukt, hvis man blot får et par procent i rente og måske oven i købet først går på pension om adskillige år.

 

Tags

Anbefalede artikler