Papirløse par får ikke sikret hinanden

PENSION

Har du styr på, hvem der arver, hvis du pludselig dør? Og hvem der får udbetalt pengene fra din pensionsordning? Mange tror, at deres samlever er sikret – men sådan forholder det sig sjældent. Sådan lyder indledningen til Penge & Pensionspanelets nye spørgsmål/svarunivers på hjemmesiden www.ppp.dk/samliv. Her kan du teste din egen situation og få svar på en stribe grundlæggende spørgsmål om arv, pension, forsikring og testamente.

Hver syvende dansker lever i et papirløst forhold – og hvis du er en af dem, der deler bolig med din kæreste, og I ikke er gift, vil du gøre klogt i at klikke forbi hjemmesiden, der blandt andet kan fortælle dig, at I i så fald ikke er særlig godt sikret i tilfælde af den enes død.

“Vores undersøgelser viser, at behovet for information er stort blandt de papirløst samlevende. Mere end halvdelen ved for eksempel ikke, at der er kommet nye arveregler, der betyder, at samlevende har fået bedre muligheder for at arve hinanden”, siger Penge- og Pensionspanelets formand, professor Torben Hansen. Hjemmesiden kan også rådgive dig, hvis I tænker på at flytte sammen, købe bolig eller få børn, eller hvis I går fra hinanden.

Tags

Cxense Display