Overtag din firmapension og få kæmpe gevinst

Mange mennesker har opgivet at følge med i den tvungne pension, de betaler til via jobbet, men det kan være kostbart. Brian Herstal Jensen genvandt herredømmet over sin arbejdsmarkedspension og har udsigt til 500.000 kroner ekstra som pensionist. Tjek, hvordan du bliver herre over din egen pensionsopsparing.

PENSION

Inspirationen kom ved et jobskifte. Indtil da havde Brian Herstal Jensen bare betalt en pæn del af sin månedsløn ved kasse et. Som mange andre danskere var arbejdsmarkedspensionen en sort boks, som han ikke oplevede større indflydelse på. Hverken hvor godt pensionen ynglede, eller hvad det i øvrigt kostede at spare op i pension.

»Jeg følte jo ikke, jeg havde nogle valg omkring min pension. Det var noget, min arbejdsgiver havde forhandlet sig frem til med pensionsselskabet. Men jeg vil gerne have indflydelse og overblik over min pension. Et jobskift gav mig bedre kendskab til investering, og nu har jeg valgt selv at styre min pension,« siger Brian Herstal Jensen.

Der er en god grund til, at langt de fleste bare lader stå til og overlader hele styringen af deres arbejdsmarkedspension til pensionsselskaberne. Vi kan ikke bestemme, hvor meget vi vil spare op. Hvilket pensionsselskab vi vil være i. Eller hvad det koster. Pensionsopsparingen er styret ved lov og aftales af arbejdsmarkedets partner. Vi er med andre ord sat uden for indflydelse. Men Penge & Privatøkonomi viser her vejen til, hvordan du tager kontrollen over den måske største investering i hele dit liv: Pensionen via din arbejdsgiver. Og resultatet af anstrengelserne kan nemt blive den største gevinst, du nogensinde får i din privatøkonomi ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display