Østrig lokker med lav skat

Tør du handle nu, kan du endnu få glæde af et stort østrigsk skattehul. Derimod er danske pensionisters gode tider i Frankrig, Spanien og Kroatien forbi.

PENSION

‘Side 1: Østrig lokker med lav skat’

Er du en af dem, der sidder med pakket kuffert – snydt på målstregen af, at regeringen nu har lukket skattehullerne for danske pensionister, der flytter til Frankrig og Spanien?

Så overvej lige en tilværelse i Østrig. Der kan du i mange tilfælde få en lige så skattemæssigt attraktiv tilværelse, som du hidtil har kunnet i Frankrig og Spanien.

Men tænk ikke for længe. For allerede 1. marts lukkes også dette hul, når dobbeltbeskatningsaftalen med Østrig ændres. Herefter vil skattefordelene forsvinde som i Frankrig og Spanien.

 

“Personer, der anses for bosiddende i Østrig senest 1. marts 2008 og på dette tidspunkt modtager pension, vil kunne undgå beskatning i Danmark af udbetalinger fra de fleste danske pensionsordninger,” forklarer skatteekspert Dennis Volder fra Price- WaterhouseCoopers.

Skatte hullet i Østrig lukker 1. marts, så du kan endnu købe hus til din tredje alder

I stedet bliver pensionsudbetalingerne beskattet efter østrigske regler. Og da den østrigske beskatning i mange tilfælde er meget lempeligere end den danske, kan det betyde store besparelser. De normale østrigske skattesatser udgør ganske vist helt op til 51 procent.

Men reglerne indebærer også, at det ofte kun er en fjerdedel af indtægterne, der beskattes. Og så hedder den reelle højeste marginalskat lige pludselig kun 12,75 procent.

 

‘Side 2: Østrig lokker med lav skat’

Tags

Anbefalede artikler