Om to uger kan du se hvad du får i efterløn

Så er der sat dato på de første breve, som landets efterlønsbetalere vil modtage. Beregningerne kan være komplicerede.

PENSION

Hvis du indbetaler til efterlønsordningen, skal du snart tage stilling til det svære spørgsmål om, du vil trække dig tilbage tidligere med din efterløn, eller om du vil have pengene udbetalt.

Den 2. april får du mulighed for at få udbetalt op til 65.000 skattefrie kroner, men allerede om to uger kommer de første breve ud til borgerne.Det skriver Berlingske.

“Der er meget stor efterspørgsel og interesse lige nu – vi bliver nærmest bestormet af folk, der vil have råd og vejledning. Så vi besluttede at sende brevene ud nu,” siger direktør Michael Darmer fra FTF’s a-kasse til avisen.

EFTERLØNS-TEST: Skal du blive i efterlønsordningen eller ej?

Alle a-kasser vil i den kommende tid sende breve ud til medlemmerne. Men nogle venter og sender oplysningerne sammen med kontingentopkrævninger for at spare penge i lyset af, at hele manøvren med at lukke op for udbetaling af de indbetalte efterlønsbidrag koster a-kasserne otte millioner kroner.

Med i stramningen af tilbagetrækningsordningen, som blev endeligt vedtaget 21. december sidste år, er en gradvis forhøjelse af efterlønsalderen, en større modregning af øvrige pensionsopsparinger og så frafalder den forholdsvis nye mulighed for at få seniorjob, hvis man bliver arbejdsløs i årene inden man går på efterløn.

Læs også: Alt om tilbagetrækningsreformen – hvad går den ud på, og hvad betyder den for dig
Da beregningerne er meget komplicerede, opfordrer a-kasserne til, at man ser nærmere på Pensionsinfo.dk, hvis man selv vil begynde at regne på sit efterlønsbeløb.

Kilde: Berlingske Business

Tags