Ole Sohn i kamp for din private pension

Pensionskasserne føler sig så pressede af den lave rente, at de har kontaktet erhvervsminister Ole Sohn.

PENSION

Danskerne skal være sikre på, at de kan få deres pension udbetalt, selvom pensionsselskabernes økonomi er presset af den europæiske krise og en lav rente. Sådan lyder det fra Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn (SF).

Ifølge Jyllands-Posten er kravet til pensionskassernes kapital så stort, at det kan true deres eksistens.

- Det må ikke gå ud over pensionsopsparerne, siger ministeren, der understreger, at det er pensionskasserne selv, der har kontaktet ham.

- Vi skal ikke være nervøse, men vi er i en situation, hvor dansk økonomi gør, at pensionsselskabernes renteniveau er presset og det kommer til at påvirke pensionsopsparerne.

- Den sag forsøger vi at håndtere. Det er klogest, at vi håndterer det med pensionsselskaberne og så meddeler, når vi har en løsning, siger han.

Han understreger, at er ikke er en lovændring på vej.

Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht fastslår, at det er for tidligt at male fanden på væggen, og at problemet ikke omfatter hele pensionssystemet. Ifølge Jyllands-Posten er det pensioner med ydelsesgaranti.

- Så længe vi ikke kan sætte et eksakt tal på problemets omfang, skal man undlade at skabe uro i forhold til pensionsområdet, siger han.

Benny Engelbrecht fastslår dog samtidig, at pensionssystemet har en stor betydning for det danske samfund.

- Det pensionssystem, vi har, bygger på en høj grad af kollektivisme og en høj grad af sikkerhed, og derfor har den selvfølgelig en vægtig betydning, siger han.

- Det kommer mange virksomheder til gode, at det er en investor som er stabil, og som investerer med lange perspektiver for øje. Det er på alle mulige måder en gevinst for det danske samfund, siger Benny Engelbrecht.

Tags

Anbefalede artikler