OECD: Danske pensioner er brandsikre

Lønmodtagerne behøver ikke gå til i angst for deres arbejdsmarkedspension, selvom aktiekurserne falder, viser en ny analyse fra OECD.

PENSION

Læg bekymringerne for din pensionsformue langt væk. Danske pensioner er i topform trods de senere års dramatiske svingninger i aktiekurserne.

En ny analyse fra OECD viser ifølge hovedorganisationen FTF, at Danmark ligger i den internationale superliga, når det kommer til arbejdsmarkedspensioner.

De danske pensionsfonde har i gennemsnit givet 6,8 procent i afkast fra 2008 til 2010.

Det afkast overgås kun i Tyrkiet, hvor det ifølge tallene er lykkedes for pensionsfondene at skaffe afkast på skyhøje 16,5 procent.

“Danske pensionsselskaber er meget, meget robuste sammenlignet med udlandet. I pensionsbranchen er vi selvfølgelig alvorligt bekymrede, men der er ingen pensionsselskaber, der har problemer nu,” siger Peter Damgaard Jensen, formand for brancheforeningen Forsikring & Pension til FTF.

Da de seneste 11 dages kursfald satte ind havde de danske pensioner netop nået de samme værdier som før finanskrisen i 2008.

Mens danske pensionsfonde altså er næstbedst blandt kollegerne i de 29 OECD-lande til at tjene penge, så har de til gengæld de billigste driftsomkostninger ud af de 17 lande, der er oplysninger på.

Danmark er et af de få lande, hvor arbejdsmarkedets parter sidder i bestyrelserne for pensionsselskaberne. Eksempelvis i ATP, som er den absolut største pensionsfond i landet.

Alene på grund af størrelsen har ATP’s indtjening trukket resten af de danske pensionsfonde op på den internationale topplacering.

“Arbejdsmarkedets parter har en meget stor opmærksomhed på ansvarlighed. Desuden er det i Danmark pensionsselskaberne selv, der skal stå til ansvar for eventuelle tab. Der kommer ikke en rig onkel med en redningskrans i form af f.eks. regeringsgarantier, som det ses i andre lande”, siger Peter Damgaard Jensen til FTF.

Tags

Anbefalede artikler