Nye regler kan gøre din pension billigere

Fra 1. juli skal pensionsbranchen oplyse om omkostninger til administration i både årlige omkostninger i procent og kroner.

PENSION

Pensionskunder får fremover lettere ved at se, hvad selskabet tager for at administrere ens pension.

Fra 1. juli er sektoren forpligtet til at oplyse omkostningerne til administration med samme beregningsmetode i både procent (ÅOP) og kroner (ÅOK).

Det vil give prisfald på pensioner, skriver Politiken.

“Udgifterne i en pension kan betyde en kolossal forskel på, hvad man i sidste ende får udbetalt i pension, men de har været fuldstændig usynlige. Nu får vi priserne frem i lyset, så kunderne kan vælge ud fra et oplyst grundlag. Og så håber vi, at selskaberne vil begynde at konkurrere, så priserne generelt kommer ned,” siger afdelingschef i Forbrugerrådet, Vagn Jelsøe, til avisen.

Privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin mener, at den nye gennemsigtighed i pensionsbranchen vil skærpe konkurrencen.

“Når man ser, hvad kunder betaler i omkostninger, har det været røveri ved højlys dag. Det her kan være med til at skabe en helt anden bevidsthed hos pensionskunderne,” siger Kim Valentin, direktør i Finanshuset i Fredensborg.

Danskerne har 3.000 milliarder kroner opsparet i pension.

Kravet til pensionsbranchen blev vedtaget af Folketinget i sidste uge. I første omgang får branchen selv mulighed for at opfylde kravene – ellers bliver reglerne indført ved lov.

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display