Nu booster danskerne deres pension

Vi sparer mere op til vores pension end tidligere, og det er især blandt de yngre danskere, at pensionsindbetalingerne vokser.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

På bare et halvt år er antallet af pensionskunder, der selv spæder penge til deres arbejdsmarkedspension, steget med 20 procent. Det er PFA Pension, der står bag undersøgelsen, og ifølge selskabets forbrugerøkonom, Carsten Holdum, skyldes udviklingen, at flere danskere er blevet opmærksomme på nødvendigheden af en stærk pensionsopsparing.

Han forklarer, at tendensen er særligt tydelig blandt yngre danskere under 35 år, der i år har indbetalt 66 procent mere til deres opsparing end året før.

”Der er en opfattelse især blandt de yngre kunder af, at man ikke kan forvente, at staten vil være der for dig på samme måde, som den er for pensionister i dag,” siger Carsten Holdum.

Forbrugerøkonomen peger også på, at de yngre har realiseret, at de kommer til at leve længere end deres forældres generation, og at det stiller nye krav til deres pensionsopsparing.

”Så hvis de også vil have råd til en god pensionstilværelse, mens de stadig er forholdsvis friske, kræver det, at de kommer i gang med opsparingen i god tid,” siger Carsten Holdum. 

Arbejdsgiverne følger ikke trop

Selvom der er sket en stigning i vores frivillige indbetalinger til arbejdsmarkedspensionen, er billedet ikke det samme, når det gælder den obligatoriske indbetaling fra arbejdsgiverne. De er ikke vokset i samme tempo i de forgående år.

”Vi kan se, at de obligatoriske bidrag fra arbejdsgiverne i mange tilfælde bare ikke længere hænger sammen med de ønsker, som medarbejderne har til deres pensionisttilværelse, og så bliver det nødvendigt også selv at bidrage til festen ved at lægge noget meropsparing på toppen af ens arbejdsmarkedspension,” forklarer Carsten Holdum.

Tags

Anbefalede artikler