Möger tøver med ændring af håndværkerfradrag

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har endnu ikke gjort noget ved den ændring af håndværkerfradraget, som han har lovet.

PENSION

I starten af året lovede skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), at håndværkerfradraget også skulle gælde for regninger betalt i januar eller februar 2012 for arbejde udført i 2011. Det krævede en lovændring. Men her tre måneder senere er der intet sket. Det skriver Fagbladet 3F.

Og nu er der gået så lang tid, at man ikke kan nå at få fradraget med på årsopgørelsen. Tirsdag den 1. maj er nemlig sidste frist for at komme med rettelser til årsopgørelsen for 2011.

Håndværksrådet, der repræsenterer mange af de håndværkere, som udfører det fradragsberettigede arbejde, frygter, at folk fremover vil undlade at gøre brug af håndværkerfradraget, fordi det er for besværligt.

- Det er noget forfærdeligt rod. Vi risikerer jo, at mange opgiver at få deres fradrag og derfor slet ikke får arbejde udført. Det skal altså falde på plads hurtigst muligt, siger Ane Buch, administrerende direktør i Håndværksrådet.

Fra Skatteministeriet oplyser jurist Louise Hansen, at man regner med ganske snart at fremsætte det lovede lovforslag.

- Vi håber, det bliver vedtaget inden Folketinget går på sommerferie, siger hun til Fagbladet 3F.

Ifølge Louise Hansen vil man i givet fald kunne få efterreguleret sin årsopgørelse og med forsinkelse altså alligevel få sit fradrag.

Tags

Anbefalede artikler