Løkke roser, men vil have lavere skat

Løkke roser Thorning for at skrue ned for den offentlige vækst, men skatten skal også ned, siger Løkke.

PENSION

Hvis regeringen kan finde fem milliarder kroner i besparelser på den offentlige sektor, så skal de gå til, at danskerne kan slippe billigere i skat.

Sådan lyder det fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, efter at regeringen tirsdag fremlagde den længe ventede 2020-plan “Danmark i arbejde”.

- Venstre vil ikke binde sig til at bruge penge på verdens dyreste offentlige sektor. Regeringen startede med at gøre det dyrere at være dansker, og nu er der behov for, at skatten reelt bliver sat ned, siger Løkke til TV2 News.

Han henviser til, at regeringen i 2020-planen fastslår, at man vil finde fem milliarder kroner på digitalisering, afbureaukratisering og mindre kontrol i den offentlige sektor.

Der skal dog ikke fyres medarbejdere i det offentlige, fordi S-R-SF-regeringen vil lave andre satsninger i det offentlige for pengene. Men Danmark har allerede en meget stor offentlig sektor, mener Løkke som altså i stedet vil bruge pengene på at sætte skatten ned.

Lars Løkke Rasmussen roser til gengæld statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at videreføre den tidligere regerings beslutning om at indføre stram styring med statens finanser og kun tillade en vækst i den offentlige på 0,8 procent om året.

- Vi har brug for en fornuftig vækst på 0,8 procent i den offentlige sektor. Det hjælper vi gerne regeringen med, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at Venstre er et “reformparti” og derfor er man klar til at gå med i forlig, som vil sikre dansk økonomi frem til 2020.

Dermed bakker Løkke op om Thornings ambitiøse reformprogram, som blandt andet byder på reformer af førtidspension, fleksjob, kontanthjælp og skat i de kommende måneder.

Venstres mål er dog, at der skal være billigere at være dansker – og billigere at være virksomhed i Danmark.

- Det er nødvendigt, hvis lønmodtagerne i de kommende år skal holde igen på deres lønkrav, og vi skal give en håndsrækning til erhvervslivet, så virksomhederne kan skabe job og stå distancen i konkurrencen på verdensmarkedet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Tags

Anbefalede artikler