LO: Regeringen pisker de ældre

Det er urimeligt, at folk skal have ændret deres pensionsalder med kort varsel, lyder det fra LO.

PENSION

Folk i 50’erne skal ikke holde for, blot fordi dansk økonomi kører på pumperne. Det siger LO’s formand Harald Børsting.

“Det er velkendt, at regeringen gang på gang udvælger bestemte grupper, der skal holde for. For et år siden var det de arbejdsløse, og nu er det så de mennesker, der er tættest på pensionsalderen. Det er dybt usolidarisk,” siger han.

Regeringens forslag om at fremrykke Velfærdsforliget betyder, at den 53-årige rengøringsassistent får udskudt sin tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet med to år, mens den 56-årige murer tvinges til at arbejde videre i ét år.

“Jeg mener simpelthen ikke, man kan tillade sig at udskyde folks tilbagetrækning med så kort varsel. Vi taler om folk, der har haft et langt og hårdt arbejdsliv, og har haft en berettiget forventning til, hvornår de kunne forlade arbejdsmarkedet,” siger Harald Børsting.

Op imod en halv million danskerne mellem 50 og 56 år vil blive berørt af regeringens planer om senere tilbagetrækning og ændringer i efterlønnen.

LO efterlyser desuden vækstinitiativer i regeringens 2020-plan. Harald Børsting peger på, at 163.000 mennesker er arbejdsløse.

“Regeringen skylder de arbejdsløse at komme med forslag til, hvordan der igen kan skabes job. Men det eneste, de har gjort, er at halvere dagpengeperioden og forringe mulighederne for efteruddannelse,” siger han.

Tags

Anbefalede artikler