Kun hver femte dropper efterlønnen

Medlemmerne af 3F sender et klart signal og beholder efterlønnen, viser nye tal. Kun hver femte har sagt ja til at få pengene retur.

PENSION

Politikernes gradvise aflivning af efterlønnen gør ikke det store indtryk på medlemmerne af Fagforbundet 3F.

Indtil nu er der udbetalt 2,5 millioner kroner til de 31.890 betalende medlemmer, der har fravalgt ordningen.

Det svarer kun til, at hver femte ud af de cirka 150.000 medlemmer, der har indbetalt til efterløn, fravælger ordningen.

Og antallet af ansøgninger i 3F’s postkassen bliver støt og roligt mindre.

- Vi oplever, at der hver dag kommer færre og færre nye anmodninger om at få bidraget udbetalt. Samtidig hører vi, at de medlemmer, der kontakter os i dag, spørger mere grundigt ind til tingene. Folk må selv træffe deres beslutning. Og jeg kan kun råde folk til at sætte sig grundigt ind i tingene, især hvis de overvejer at melde fra, siger forretningsfører for 3F’s a-kasse Morten Kaspersen til Fagbladet 3F.

Men a-kassen oplever, at medlemmer, der er meget tæt på efterlønsalderen alligevel vælger at droppe efterlønnen for at få pengene ind på kontoen.

- Jeg synes til gengæld, det er en meget voldsom beslutning, at melde sig ud, når man kun er få år fra at kunne bruge ordningen. Jeg forstår godt, at man kan mangle pengene, men det er virkelig en kortsigtet beslutning, hvis man er sidst i 50’erne, siger Morten Kaspersen.

De nye regler om efterløn trådte i kraft d. 1. januar i år. I perioden fra 2. april og 1. oktober kan efterlønspengene blive udbetalt kontant.

Kilde: Fagbladet 3F

Tags

Anbefalede artikler