Kommuner: Ingen unge på førtidspension

Det er en falliterklæring at parkere unge på førtidspension, mener KL, der har 24 konkrete forslag klar til ministeren.

PENSION

Unge skal ikke parkeres på førtidspension. De skal tilbydes særlige udviklingsforløb.

Kommunernes Landsforening præsenterede i går beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for 24 konkrete forslag til, hvordan sådanne udviklingsforløb til unge kan se ud.

“Selvfølgelig er der unge stærkt handicappede, som helt oplagt skal have førtidspension. Men unge mennesker skal som hovedregel ikke sendes på førtidspension. Det er en falliterklæring både for den unge og for samfundet,” siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Derfor foreslår KL som alternativ til førtidspension, at den unge gennemgår et udviklingsforløb. Det kan vare fra få år til over 10 år. Det vigtige er, at det er skræddersyede forløb til den enkelte, fastslår Erik Nielsen.

“KL’s 24 konkrete forslag handler bl.a. om, at udviklingsforløbene skal være forløb, hvor den unge i socialt trygge rammer og i tæt samarbejde med sagbehandlere, læger og andre fagfolk kan finde frem til netop den løsning, der er den bedste”, siger Erik Nielsen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at kommunerne ikke kan klare opgaven alene.

“Der er behov for en sammenhængende indsats, hvor alle bidrager – ikke mindst sundhedssystemet og arbejdsmarkedet,” siger Erik Nielsen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har bebudet en reform af førtidspensionen i løbet af 2012.

Knap 250.000 danskere svarende til syv procent af alle voksne mellem 18 og 64 år er i dag på førtidspension.

Læs de 24 konkrete forslag her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display