Københavnerne sparer mest op

Blandt landets fem regioner er det hovedstadens indbygger, der sparer mest op til pension.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Størrelsen på din pensionsopsparing er afhængig af, hvor i landet du bor. ­Danmarks største pensionsselskab PFA Pension har i samarbejde med investeringssitet euroinvestorpension.dk opgjort, hvor ­meget danskere, inddelt efter køn og efter landets fem regioner, indbetaler til pensionsopsparingen hos PFA Pension.

Danskere i Region Hovedstaden sætter i ­kroner og øre flest penge til side til alder­dommen. Lønningerne her er højere, og derfor vil pensionsindbetalingerne meget naturligt følge med. Men analysen viser også, at københavnerne relativt set indbetaler mest til alderdommen. 14,5 procent af lønnen går til pensionen hos PFA, mens nordjyderne i den anden ende af skalaen nøjes med 12,3 procent.

»En af forklaringerne er familiemønstrene rundt om i landet. I hovedstaden og omegn er der flere singler, og de er opmærksomme på, at de kun har egen indkomst til pensions­opsparingen. I traditionelle familier er der to til at deles om det,« siger Carsten Holdum, privatøkonom i PFA Pension.

 

Sønderjyske mænd sparer også flittigt op

En anden landsdel, hvis indbyggere er ­flittige indbetalere til PFA Pension, er Region Syddanmark. Især mændene ligger lunt i ­svinget og er næsten lige så opsparingsivrige som de københavnske mænd. Her ligger forklaringen i mere kulturelle forhold.

»Opsparingstilbøjeligheden i Tyskland er langt større end i Danmark. For eksempel skal man lægge omkring 30 procent i udbetaling, når man køber hus. Det er vores for­nemmelse, at den mentalitet har spredt sig op over ­grænsen,« siger Carsten Holdum.

Tags

Anbefalede artikler