Kapitalpension: tjen på at betale tidligt

Næste år har du mulighed for at modtage en kontant gave af de danske politikere. Det eneste, du skal gøre, er at betale afgiften på din kapitalpension i 2013 i stedet for at vente, til du får opsparingen udbetalt.

PENSION

Betal med det samme, og giv dig selv en tidlig kontant gevinst. Så kort kan den enestående mulighed beskrives, hvor du i den aktuelle skattereform kan tjene 2,7 procent i sparet afgift. 2,7 procent lyder ikke af meget. Men over 10 år kan det løbe op i over 18.000 kroner med en kapital­pension på en halv million kroner.

Konkret kan du indkassere politikernes gave ved, at du i 2013 betaler afgiften på din kapital­pension med det samme i stedet for som normalt at vente, til den bliver udbetalt ved din pensionering. Ved at betale afgiften med det samme slipper du med en procentsats på 37,3, mens du ved at vente kommer af med 40 procent af opsparingen.

Samtidig bevirker skattereformen, at kaptalpensionen fra og med 2013 ophører med at eksistere ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler