I morgen får Skat adgang til din have

I morgen ventes Folketinget at give Skat carte blanche til at tjekke håndværkere, der arbejder i private haver.

PENSION

Det skal være slut med renovering af udestuer og carporte uden tilhørende regning – og dertilhørende momsbetaling til statskassen.

Regeringens løfte om at slå hårdere ned på sort arbejde ventes i morgen at resultere i, at et flertal i Folketinget giver Skat fri adgang til villahaver i jagten på sort arbejde.

I dag er det kun muligt med en retskendelse. Ifølge Cepos er det et lovforslag, der strider mod grundloven, skriver Politiken.

Det er nærmere betegnet hovedprincippet i grundlovens bestemmelser om den private ejendomsret og dens ukrænkelighed, der overtrædes.

- Ikke engang politiet kan gå ind på private borgeres ejendom uden videre; de må også bede om retskendelse, og sådan skal det være, når det handler om borgernes retssikkerhed og om grundlovens paragraf 72, siger Cepos’ erhvervsjuridiske seniorkonsulent, Henriette Kinnunen.

Skatteminister Thor Möger Pedersen afviser, at lovforslaget overtræder grundloven.

- Det lovforslaget reelt betyder, er, at Skat får samme muligheder som eksempelvis Arbejdstilsynet, der har lov til at kontrollere arbejdssteder, også selvom de ligger på privat grund, skriver ministeren til Politiken.

Han hentyder til, at det kun er haven og ikke boligen, som Skat får adgang til. Og kun ‘når der synligt kan konstateres udendørs aktiviteter af professionelt karakter’.

Håndværkere får også pligt til på stedet at oplyse cpr-nummer og forevise legitimation.

De nye regler kan desuden betyde, at borgeren kan hænge på en del af regningen til Skat, hvis håndværkeren forsøger at snyde i skat.

Tags

Anbefalede artikler