I fremtiden skal der knokles for velfærden

Ifølge nyt forslag fra regeringen skal velfærden i fremtiden optjenes, og den gratis tur til lægen kan være historie.

PENSION

Man skal yde, før man kan nyde.

Det lidt klichefyldte mantra kan inden læng få nyt liv. Et udvalg under regeringen arbejder nemlig med et nyt forslag til fremtidens indretning af den danske velfærd, skriver Politiken.

Helt konkret er der tale om 30 tiltag, som regeringens eget økonomiudvalg skal igennem i løbet af dem kommende uge.

“Tiden er kommet til, at vi skal se langt mere på optjeningsprincipper. Det er vigtigt, at man skal yde, før man kan nyde. I dag er vores system sårbart, fordi man uden videre kan nyde,” siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til Politiken.

Særligt er forslagene rettet mod folk, der kommer til Danmark udefra. Udlændinge uden for EU skal de første to år i Danmark selv betale nogle af deres besøg hos lægen, lyder et af forslagene. Et andet handler om, at udlændinge skal have været i Danmark længere end i dag for at modtage SU.

“Vores velfærd er presset, fordi vi har en model, hvor skattekisten åbner sig efter meget kort tid. Optjeningsprincipper vil være en god løsning til at lette det pres,” siger Inger Støjberg.

Regeringens beregninger tyder på, at optjeningsprincipper på flere områder vil kunne give én milliarder kroner i statskassen.

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler