Hver tredje forstår ikke pensionen

PENSION

Har du styr på din pension? I så fald er du bedre stillet end de fleste. Spørger man danskerne, er pension nemlig et yderst kompliceret emne, og lysten til at sætte sig ind i sine pensionsforhold er ikke særlig stor blandt landets kommende pensionister. I en analyse, som Forbrugerrådet har foretaget, svarer hver tredje, at de enten ikke har styr på pensionen, eller slet ingen pensionsordning har.

Og det er den yngste del af befolkningen, der har sværest ved at overskue den langsigtede økonomi – blandt børnefamilierne svarer kun 18 procent, at de har overblik over deres pensionsforhold. Undersøgelsen viser samtidig, at omtrent halvdelen af alle de forvirrede adspurgte faktisk har forsøgt at sætte sig ind i pensionssagerne uden held.

Det får Forbrugerrådet til at efterlyse større gennemsigtighed og bedre rådgivning med salget af pensionsbranchens produkter. Den enkelte forbruger opfordres dog samtidig til selv at tage initiativet og insisterer på at få kastet lys over de besværlige pensionsforhold.

Tags

Anbefalede artikler