Husk dokumentationen

PENSION

Tag billeder af alle dine ejendele, gem alle kvitteringer et sikkert sted og opdatér med jævne mellemrum en liste over alle værdigenstande i huset – helt ned til cd’er, bøger og børnenes legetøj. Gør du det ikke, kan dit forsikringsselskab nægte at betale fuld erstatning for dit tab efter indbrud.

Det viser en ny afgørelse fra Ankenævnet for Forsikring. En kunde kom hjem til et hus, der var blevet rippet for surroundanlæg, fladskærms-tv, 511 cd’er og 807 dvd’er. I musik og film alene var tyvene kommet af sted med værdier for 132.000 kroner – men forsikringsselskabet betalte kun erstatning for 250 cd’er og 200 dvd’er, 42.500 kroner, der svarer til en tredjedel af den samlede værdi.

Årsagen var, at kunden ikke havde kvitteringer, kontoudtog eller billeder at fremlægge som bevis på musik- og filmsamlingen. Han gik efterfølgende til Ankenævnet for Forsikring, der erklærede sig enige med forsikringsselskabet i, at det er forbrugerens ansvar at kunne dokumentere omfanget af værdier – en liste lavet efter tyveriet tæller altså ikke som et tilstrækkeligt bevis. Så fat pen, papir og kamera – og tag også lige et billede af selve kameraet, nu da du er i gang.

Tags

Cxense Display