Husk at opgive din udenlandske indkomst

Rigtig mange danskere glemmer at indberette deres skattepligtige indkomst fra udlandet.

PENSION

Har du skattepligtig indkomst eller fradrag, der kommer fra udlandet – det kan for eksempel være renteindtægter og -udgifter, feriebolig, arbejde, underholdsbidrag eller noget helt femte – så skal du huske at skrive det på selvangivelsen.

Skat modtager hvert år en halv million indkomstoplysninger om cirka 50.000 skattepligtige danskere, men kun en tredjedel af skatteborgerne husker selv at skrive det på selvangivelsen.

“Vi oplever desværre, at hver tredje borger, som har indkomst fra udlandet, ikke selvangiver. Mange tror fejlagtigt, at de ikke skal selvangive, fordi Skat jo får oplysninger om indkomst fra udlandet, men det skal de”, siger Karina Gull Pedersen, projektleder i Skat.

Skat har for nylig tjekket omkring 200 danskeres selvangivelser for udenlandsk indkomst, og den grundige gennemgang har udløst en samlet ekstraregning på 17 millioner kroner.

Dertil skal der lægges renter, og i de værste tilfælde kan der komme en bøde oveni. Udenlandsk indkomst skal selvangives på en særlig selvangivelse, der kan findes på www.skat.dk.


 

Tags

Anbefalede artikler