Hurtigt overblik over pensionen

I stedet for at bøvle med kedelige pensionspapirer, kan de fleste få et nemt og godt overblik via en nyopdateret tjeneste på nettet.

PENSION

For mange mennesker er det at få overblik over sine pensionsforhold lige så svært, som at forstå kvantefysik. Ikke alene er det uklart, hvad man kan få i folkepension, pensionstillæg, ATP og SP, hvortil kommer ydelser fra pensionsordningen via ens arbejdsgiver og eventuelle private ordninger i banken.

Men der er en nem genvej. En tjeneste på internettet, www.pensionsinfo.dk, har til formål at indsamle oplysninger om samtlige de pensionsordninger, som en person har.

Det gælder både de offentlige og de private pensioner. Tjenesten har eksisteret i et stykke tid, men der er først i år, at flere af de store selskaber har fået koblet sig på tjenesten.

Nemt at bruge
Det tager kun ganske få minutter at få et overblik over ens pensionsforhold. Det eneste, det kræver, er, at man logger på med enten digital signatur eller med sin netbank-kode.

Derefter begynder funktionaliteten bag tjeneste at hente oplysninger hos alle de pensionsselskaber og pengeinstitutter, som du måtte være kunde hos.

Desuden indhentes oplysninger om folkepension samt ATP (Arbejdsmarkedets Tillægspension). Når computeren har tygget på alle tallene kommer der en oversigt, der viser, hvad du har i øjeblikket. Det er ikke specielt avanceret, men et godt udgangspunkt for at opnå overblik.

Tjek først
Inden du går i gang, bør du lige tjekke om dit pengeinstitut og pensionsselskab er koblet på systemet. Det er meningen, at alle selskaber skal være med, men her primo 2009 mangler der stadig nogle af de store – som Arkitekternes Pensionskassen, Alka, MP Pension, PMF Pension samt staten, det vil sige tjenestemændene.

Som det eneste kommer LD (Lønmodtagernes Dyrtidsfond) aldrig med, og SP (Særlige Pensionsopsparing) kommer først med om et år.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display