Hovsa: Regeringen finder pensionsmilliarder

Endnu engang skæpper skatterne fra pensionsafkast overraskende godt i statskassen.

PENSION

Finansminister Bjarne Corydon (S) og hans statslige pengekasse nyder godt af de seneste måneders positive udvikling på finansmarkederne.

Når aktie- og obligationskurser stiger, får danskerne nemlig større afkast på deres pensionsformuer, og det betyder, at Bjarne Corydon kan hæve skønnet over, hvor meget der kommer ind i statskassen fra beskatning af afkast på pensionsopsparinger.

I alt regner staten med at få 42,75 milliarder kroner ind på den konto, og det er 3,75 milliarder mere, end Finansministeriet regnede med, sidst det forsøgte sig med et skøn over udviklingen tilbage i maj måned.

Skønnet er opjusteret på baggrund af det faktisk indbetalte beløb i 2011.

Pensionsafkastskatten er en drilsk størrelse for Finansministeriets regnemaskiner, da det afhænger af, hvordan det går på finansmarkederne, og hvor dygtige pensionsselskaberne er til at forvalte deres kunders formuer.

Sidste år skød Corydons økonomer cirka 36 milliarder kroner for lavt, da de skulle lægge budget for indtægterne herfra. Det betød, at statens underskud “kun” blev cirka 35 milliarder kroner.

Tags

Anbefalede artikler