Hoteller bliver rene med sort arbejde

Der er store problemer med, at hoteller bruger sort arbejdskraft til rengøringsopgaver, viser stikprøve fra Skat.

PENSION

Mange hoteller bliver gjort rene gennem sort arbejde.

Skat har været på stikprøve kontrol på en række hoteller, og den viste, at på tre ud af seks hoteller, der får deres rengøringshjælp udefra, betaler rengøringspersonalet ikke skat.

Det skriver politiken.dk.

“Det er sørgeligt, og vores kontrol viser, at der er et stort problem i rengøringsbranchen, der skal tages hånd om,” siger Hanne Nielsen, der er projektleder i Skat.

På de hoteller, der selv har ansat rengøringspersonalet, var der ingen ulovligheder. Men på de resterende hoteller arbejdede seks ud af 33 sort.

De sorte arbejdere bliver ansat på hotellerne gennem det, man kalder “kædesvig.”

Et hotel hyrer fra et rengøringsfirma, der hyrer fra flere underleverandører, og i de mange led i kæden bliver skattesvindlen gemt i en lang række fakturaer. Arbejderne i de yderste led af kæden kan komme helt ned på en timeløn på 25 kroner.

I 2009 og 2010 afslørede Skat lignende skattesnyd for i alt 300 millioner kroner – alene i rengøringssektoren.

“Mange virksomheder, der outsourcer rengøring, tjekker kun selve rengøringens kvalitet og ikke rengøringspersonalet. Vi rådgiver virksomheder til at tjekke, at rengøringsvirksomheder har indberettet løn og trukket A-skat på de ansatte og samtidig kontrollerer, hvilket cvr-nummer de er ansat under,” siger Hanne Nielsen.

To ud af de 33 ulovlige arbejdere sagde under Skats stikprøve, at de havde første arbejdsdag, en kunne ikke huske sit personnummer, og en enkelt havde hverken arbejds- eller opholdstilladelse.

Kilde: politiken.dk

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display