Højere skat kan ramme 100.000 boligejere

Skatten på boligen stiger for flere end 100.000 familier, der bor i boliger opført efter 2001, hvis nyt lovforslag gennemføres.

PENSION

Det ser skidt ud for budgettet i flere end 100.000 familier.

De kan nemlig se frem til, at deres boligskatter samlet stiger med mindst 300 millioner kroner om året.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det bliver ifølge rådgivningsfirmaet Rafn & Søn konsekvensen af, at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager® onsdag fremsætter et lovforslag, som fjerner muligheden for at udnytte fradrag for byggemodning til at reducere ejendomsskatten, hvis man bor i boliger opført efter 2001.

Det betyder, at 70-årige Svend Erik Wind kan se frem til en stigning i sin ejendomsskat på 4500 kroner om året, hvis lovforslaget vedtages.

Dermed kommer han til at betale mere end 11.000 kroner om året i ejendomsskat for sin andelsbolig på 90 kvadratmeter, som blev opført i 2005.

- Det er voldsomt, og i vores andelsboligforening vil det give et ramaskrig, siger Svend Erik Wind til Jyllands-Posten.

Ifølge Margrethe Vestager er formålet med lovændringen alene at lukke et skattehul, fordi ministeriet i forbindelse med tilbagebetalingen af 1,2 milliarder kroner, som er blevet opkrævet ulovligt i ejendomsskat siden 2005, har opdaget, at cirka 3.000 boligejere stort set ikke betaler ejendomsskat længere.

Men lovforslaget har mangler, lyder det fra rådgivningsfirmaet Rafn & Søn. Blandt har ministeriet ikke gjort rede for, hvor meget ejendomsskatten stiger, hvis det vedtages.

- Indtil nu har vi identificeret fire fejl i ministeriets beregninger, siger chefjurist Christian Gommesen, der mener, at ministeriet har undervurderet, at lovforslaget vil få vidtrækkende konsekvenser.

Venstre ser kritisk på forslaget:

- Det er stærkt bekymrende, hvis rådgivende eksperter slet ikke kan genkende de økonomiske konsekvenser, som ministeriet opstiller, siger partiets skatteordfører Torsten Schack Pedersen til Jyllands-Posten.

Tags

Anbefalede artikler