Hjælp på vej til klemte pensionskunder

Forbrugerombudsmanden vil hjælpe pensionskunder, der er kommet i klemme i de magtfulde pensionsselskaber.

PENSION

Forbrugerombudsmanden går i kamp med de magtfulde pensionskoncerner om danskernes smuldrende milliardgarantier, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Den ene pensionskasse efter den anden har ophævet minimumløfterne til danskernes pension altså minimumsafkast. Dermed risikerer de som ældre at have mindre at leve for, end de blev lovet.

Tvinges selskaberne til at overholde garantierne, trues flere af konkurs, lyder det fra branchen.

Alligevel har forbrugerombudsmand Henrik Øe nu taget sagen op.

Sampension ophævede forrige år uden varsel pensionsgarantierne for 287.000 offentligt ansatte. Kommende EU-krav gjorde garantierne så dyre, at det truede selskabets eksistens.

- Jeg har nu – i samarbejde med Kammeradvokaten – foretaget en vurdering af sagens juridiske aspekter.

- Og jeg har besluttet at gå videre med sagen og indkalde Sampension til møder med henblik på at undersøge, om der er mulighed for at opnå en for alle parter tilfredsstillende udenretslig løsning af sagen, siger Henrik Øe til Jyllands-Posten.

Pensionsekspert Jørgen Svendsen fra Sejer & Svendsen Pensionsrådgivning siger, at en afgørelse, der går Sampension imod, kan få dramatiske konsekvenser:

- Hvis kunderne i Sampension skal have erstatning eller reetableret deres garantier, kan Sampension meget vel gå konkurs, siger han.

Og der kan komme snesevis af sager mod Pensam, PensionDanmark og Industriens Pension, der også har afskaffet garantierne fra centralt hold.

Ifølge Sampensions direktør, Hasse Jørgensen, har tiden kun styrket selskabets overbevisning om at have gjort det rigtige.

Tags

Anbefalede artikler