Historisk skattesag giver fire milliarder

Skat er i gang med Danmarkshistoriens skattesag - en sag, der kan indbringe op imod fire milliarder kroner.

PENSION

Op imod fire milliarder kroner.

Så mange penge regner Skat med at få ind i den slunkne statskasse i det, der betegnes som Danmarkshistorien største skattesag.

Sagen drejer sig om borgere og virksomheder, der skjuler store formuer i udlandet.

Projektet, der går under navnet ‘Money Transfer’ tegner til at kunne afsløre langt flere ubeskattede indtægter og formuer end hidtil antaget.

“Lige nu ser det ud til, at Skats projekt Money Transfer bliver Danmarkshistoriens største skattesag,” siger skatteminister Troels Lund Poulsen.

Af samme grund har politikerne valgt at udskyde et nyt lovforslag om at give amnesti for straf. Loven skulle være trådt i kraft fra nytår, nu bliver det først fra 12011.

“Alle de ubeskattede indtægter og formuer skjult i udlandet, som nu er ved at blive blotlagt af Skat, ønsker vi ikke skal være omfattet af amnesti-ordningen. Borgere, som har snydt vores fælles kasse, vil blive straffet efter de nuværende regler, som i de groveste tilfælde kan koste to gange skatten i bøde og otte års fængsel,” siger Troels Lund Poulsen.

Udskydningen af amnestien betyder, at alle åbnede sager ville blive ført til dørs. Skats særlige enhed, ØkoKrim, der står for projekt Money Transfer, anslår, at projektet vil føre til flere tusinde sager om skatteunddragelse.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display