Her tjekker skat dig ekstra grundigt

Skat har erklæret krig mod fejlbefængte selvangivelser og har udarbejdet en indsatsplan, der både skal opdrage os og forhindre, at pengene havner i de forkerte lommer. Se her, hvor de især slår ned.

PENSION

For at komme fejlagtige selvangivelser til livs har Skat udarbejdet en indsatsplan, der både skal opdrage os og forhindre, at pengene havner i de forkerte lommer.

Planen kommer, efter at Skat har sammenlignet en række skatteborgeres indberetninger med virkeligheden, og gennemgangen viste, at der er basis for at gå årsopgørelserne grundigt igennem på fem områder, hvor vi tilsyneladende ikke har helt styr på reglerne:

  • Lejeindtægter og boforhold i sommerhuse og ferielejligheder.
  • Lønoplysninger.
  • Renteoplysninger.
  • Arbejdspladsernes frynsegoder.
  • Skat af private aktier.

Selv om Skat har sendt vejledninger ud, har en gennemgang af en række sommerhusejeres årsopgørelserer vist, at en stor procentdel stikker lejeindtægten i lommen, så nu gennemfører Skat endnu flere stikprøver på området.

Fremover bliver det heller ikke muligt selv at rette i løn- og renteoplysningerne i årsopgørelsen, da der ifølge Skat sker for mange fejl på denne måde.

Ligeledes skal der vejledes grundigt i skatteforholdene ved aktiehandel.

I første omgang skal især unge aktiehandlende vejledes i indrapportering af tab og avancer på værdipapirer.

Lærer man det ikke, falder hammeren i anden omgang.

Heller ikke arbejdspladsernes frynsegoder går fri. Fremover skal det være nemmere at identificere oplysningspligtige personalegoder, så en passende andel af godterne ryger i statskassen.

Tags

Anbefalede artikler