Her hæver de efterlønnen - her holder de igen

Der er forskel på især københavnere og vestjyder, når det gælder lysten til at melde sig ud af efterlønsordningen, viser tal.

PENSION

Siden starten af april har det været muligt at få udbetalt ens efterlønsbidrag, men der er forskel på, hvor i landet flest har stillet sig i kø for at benytte den mulighed.

Landsgennemsnittet af HK-medlemmer, som har valgt at hævet efterlønspengene, er på 24 procent, men et nærtjek af køen i de forskellige landsdele, viser regionale forskelle. Det skriver epn.dk.

Det skal du gøre med din efterløn

Tallene viser, at der er langt flere københavnere og sjællændere i statistikken over, hvem der hæver efterlønnen, mens jyske HK’ere holder igen med at melde sig ud af ordningen – især den fra Vestjylland.

- Det er svært at give nogen helt entydig forklaring på forskellen, siger Bo Gatzwiller, der er direktør i HK’s A-kasse, til hjemmesiden, men han vælger alligevel at kaste sig ud et bud på en forklaring.

- Jeg tror, at vores medlemmer i yderområderne af Danmark føler sig mindre sikre i deres job, så de ser også ordningen som et sikkerhedsnet, hvis de mister jobbet få år før, de skal på pension. Og så kan det også være, de tænker sig mere om, inden de træffer deres endelige valg, forklarer han.

Hvis man siger farvel til efterlønnen, afskriver man sig også muligheden for en seniorjobordning. Og det spiller ifølge HK-direktør også ind på folk valg.

- For langt den største del af vores medlemmer, er der flest fordele ved at blive i ordningen, selvom den er blevet forringet. Vi oplever især, at seniorordningen får mange til at holde fast i efterlønnen, lyder det fra Bo Gatzwiller.

Han råder derfor alle til at sætte sig godt ind i ændringerne, inden man eventuelt vælger at droppe efterlønsordningen.

Der er mulighed for at få fingrene i ens efterlønsbidrag helt frem til oktober i år.

QUIZ: Hvad ved du om efterløn

Tags

Anbefalede artikler