Her får du højest afkast på pensionen

Det er bestemt ikke de største pensionsselskaber, der er bedst til at investere din opsparing. Det viser vores kortlægning af, hvilke selskaber der opnår højeste afkast.

PENSION

‘Side 1: Her får du højest afkast på pensionen’

Pensionsopsparingen sætter rekorder hvert eneste år. De danske pensionsselskaber har kronede dage. Vi sparer op til pension som aldrig før. Men gør vi det nu også på den smarte måde?

Noget tyder på, at vi i høj grad placerer vores penge de forkerte steder. I de forkerte selskaber. De største danske pensionsselskaber er nemlig ikke de selskaber, som er bedst til at forvalte vores penge.

I Penge & Privatøkonomis store analyse af de selskaber, som i dag kæmper om at forvalte danskernes pensionsopsparinger, må de to kæmper, PFA og Danica, se sig slået af et par mindre aktører.

Det er ikke overbevisende, især ikke i betragtning af, at de to store i dag sidder på mere end halvdelen af markedet for frie pensionsmidler – modsat den pensionsopsparing, som via arbejdsgiveren er bundet fast til enkelte selskaber.

I pensionsbranchen har man længe talt om størrelse og stordriftsfordele. Men noget tyder på, at det ikke er kundernes sag, man har talt her.

Stordriftsfordele forsvandt
Så hvis du kun er interesseret i at opnå den højst mulige forrentning af dine pensionskroner, så skal du bestemt ikke lade dig påvirke af reklamerne i fjernsynet. Så findes det højeste afkast hos pensionsselskaber, som man hører langt mindre om i dagligdagen.

Dine fortrukne selskaber bør i stedet hedde Topdanmark og AP Pension. Tilsyneladende er det nemlig her, de dygtigste investeringsfolk i øjeblikket er ansat. I pensionsbranchen har man ellers længe talt om størrelse og stordriftsfordele. Men noget tyder på, at det ikke er kundernes sag, man har talt her.

Det viser analysen af pensionsselskabernes afkast over de seneste 5 år. I analysen har vi fokuseret på afkast på de såkaldt garanterede ordninger, hvor pensionsselskaberne investerer på vegne af kunderne og stiller et givent minimumsafkast i udsigt – ikke at forveksle med unit link-ordninger, hvor du som kunde selv er med til at styre dine investeringer. Og Topdanmark og AP Pension har næsten år efter år leveret de bedste afkast til kunderne.

‘Side 2: Her får du højest afkast på pensionen’

Tags

Anbefalede artikler