Her får de efterlønspenge inden påske

De fleste indbetalere må formentlig vente påsken over på efterlønspenge. Men i et par a-kasser når man det lige akkurat højtiden.

PENSION

Otte af landets a-kasser når at sende efterlønskronerne tilbage i indbetalernes lommer inden påske.

Sådan lyder meldingen fra CA, a-kasse for højtuddannede, der sammen med lærernes, journalisternes, ingeniørernes, magistrenes, elektrikernes, byggefagenes og Min a-kasse har fuldautomatiseret udbetalingen.

“Der er ingen grund til, at vores forsikringsrådgivere skal bruge tid på at sidde og behandle ansøgningerne og taste oplysninger ind i systemet, når vi kan få kunderne til at gøre det selv hurtigere,” siger Lars Christensen, der er forsikringschef i CA a-kasse.

I a-kassen, der har økonomer, ledere, sælgere og it-folk blandt medlemmerne, nåede 1.564 efterlønsindbetalere at bede om deres penge allerede inden 2. april. Derfor bliver de 68,4 millioner kroner udbetalt inden påske.

CA a-kasse og de syv andre a-kasser med det automatiske udbetalingssystem har tilsammen 172.000 medlemmer, der betaler til efterlønnen, og som derfor i princippet kan hæve deres penge.

I en række andre a-kasser foregår udbetalingen af de skattefrie efterlønskroner manuelt. Og her er meldingen fra brancheorganisationen AK-Samvirke, at det i nogle tilfælde kan tage op til tre til fire uger, før pengene skifter hænder.

CA a-kasse har i alt 42.000 medlemmer.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display