Her er paradiset for pensionister

Det er nemmere end nogensinde før at bosætte sig som pensionist i lande med varmt klima og lave skatter. Men det kan være svært at finde de bedste steder. En ny liste udpeger dog de steder på kloden, hvor forholdene er mest optimale for pensionister.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Lav husleje, billige biler, sol og varmt klima året rundt, flotte tropiske strande og masser af gode restauranter til rimelige priser.

Lyder det fristende?

Så er det måske værd at studere den liste over de bedste steder, at gå på pension, som er udarbejdet af den britiske tv-station, BBC.

Listen er meget detaljeret, og udarbejdet ved at sammeligne leveomkostninger, boligpriser, sundhedsvæsenet, muligheden for at leve et sundt liv og masser af andre forhold i en lang række lande.

Og nogle af de lande, som topper på listen, er blandt andet:

 Panama

I Panama i Mellemamerika får pensionister rabat på transport, underholdning, medicin og energiregninger. For at få alle rabatter skal man have et såkaldt ”Pensionado Visa,” som kræver en pension på minst 7.000 kroner om neden. Huspriserne er rimelige, og sundhedsvæsenet godt.

Ecuador

Ecuador tilbyder meget attraktive vilkår for pensionister, men også billige boliger og et varmt klima. Landet er i top på listen over lande med det bedste klima. Det er lyst 12 timer om dagen – hele året rundt.

Malaysia

Malaysia i Asien har mange årlige solskinstimer og frister med både tropiske strande og spændende storbyer, ikke mindst hovedstaden Kuala Lumpur. Et ægtepar kan bo i en luksuslejlighed for mindre end 7.000 kroner om måneden, og sundhedssystemet er godt.

Spanien

Spanien er på vej op i fart igen, efter den meget lange og seje krise, som ramte landet i 2008. Der er dog stadig masser af boliger til salg til yderst rimelige priser, så der gode muligheder for at gøre en god handel. Spanien lokker med varme somre og milde vintre, og leveomkostningerne er betydeligt lavere end i Danmark. Både fødevarer, drikkervarer, tobak, biler, benzin og strøm er betydeligt billigere end herhjemme. Samtidig er infrastrukturen god og naturen flot.

Malta

I det lille Malta, hvor der kun bor 400.000 personer, er hovedsproget engelsk. Af samme grund er der mange fra Storbritannien, som slår sig ned her, når de går på pension. Indbyggere fra andre EU-lande betaler kun 15 procent i indkomstskat, og middeltemperaturen er 18 grader. Transportmulighederne er dog værre end i mange andre vestlige lande.

Portugal

Portugal frister især på grund af lave skatter, flotte strande og gode golfbaner. Hovedstaden Lissabon er en af verdens mest pulserende storbyer, og temperaturen ligger typisk mellem 12 og 24 grader i juli. Der er dog mere regn end i Spanien, men huspriserne er rimelige, og der er flere, som taler engelsk end i Spanien.

Thailand

I Thailand kan pensionister bo uhyre billigt i et tropisk klima. Kulturen respekterer ældre mennesker, og pensionister betaler slet ikke skat af indkomster, som tjenes hjem i andre lande. Leveomkostningerne er langt under dansk niveau.

Hele den ret omfattende analyse hedder "2016 global retirement havens listings compiled by International Living," og kan hentes her.

Tags

Anbefalede artikler