Har du udnyttet dine pensionsfradrag for i år?

Dine skattemæssige pensionsfradrag fungerer som en turbo på din opsparing til alderdommen. Så sørg for at udnytte dem.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Det er ikke ret mange aktier, der garanterer dig et afkast på op mod 30 pct. og måske endda lidt mere med det samme, du køber dem. Sådan er det imidlertid med de pensionsmæssige fradrag, som du modtager, når du indbetaler på din ratepension og på en livrente.  Derfor bør du straks begynde at tjekke, om du har udnyttet dine fradragsmuligheder for i år. I hvert fald hvis du har penge på kistebunden og ikke umiddelbart står og skal bruge dem. Tjek din pensionsfradrag her:

Ratepension: En ratepension udbetales over mindst 10 år og højest 25 år. Du kan i år indbetale 52.400 kr. til din ratepension og dermed modtage et tilsvarende skattemæssigt fradrag i din personlige indkomst. 

Livrente: Du kan som udgangspunkt indbetale lige så meget, som du vil til en livrente i 2016 og så opnå et skattefradrag for et tilsvarende beløb.  Dette gælder dog ikke, hvis din aftalte indbetalingsperiode er på under ti år. Så kan du blot opnå et skattemæssigt fradrag på 48.200 kr. 

Alderspension: Med en alderspension kan du selv bestemme, hvornår du vil have dine penge udbetalt. Skattefrit. Til gengæld modtager du ikke noget skattefradrag for dine indbetalinger til dette pensionsprodukt. Du kan i år indbetale 28.900 kr. til en alderspension.

Kilde: Skat

Tags

Anbefalede artikler