Grundejere skal have 1,2 milliarder tilbage

Rigsrevisionens undersøgelse af opkrævningen af boligskatter fra 2005 til 2010 offentliggøres i dag. Og sagen har vokset sig større.

PENSION

Landets boligejere og lejere kan se frem til at skulle have 1,2 milliarder kroner tilbage fra SKAT.

I dag offentliggør Rigsrevisionen en undersøgelse og en sønderlemmende kritik af SKAT, der fra 2005 til 2010 ignorerede advarsler om ulovlig opkrævning af ejendomsskatter.

Det skriver Jyllands-Posten.

Tidligere har det været fremme, at grundejerne skal have 518 millioner kroner tilbage i ulovligt opkrævede ejendomsskatter – men nu er beløbet vokset til 1,2 milliarder kroner.

Penge, som skal betales tilbage i år og til næste år, skriver Jyllands-Posten.

Sagerne dækker alt fra en enkelt boligejer til en boligforening med flere hundrede lejere.

“Indenrigs- og Sundhedsministeriets, Skatteministeriets og særlig Skats forvaltning af området har været præget af passivitet og en række fejl og mangler,” konkluderer Rigsrevisionen.

Tidligere skatteminister Kristian Jensen bliver (V) friholdt for ansvar i den 35 sider lange rapport.

“Rapporten slår ganske klart fast, at ingen af de omhandlende ministre har været orienteret om sagen før april 2010. Jeg stoppede som minister i februar. Så rapporten fastslår det, jeg har sagt hele vejen igennem: At jeg ikke på noget tidspunkt er blevet forelagt, at der skulle være noget problem med ejendomsskatter,” siger han til Jyllands-Posten.

Sagen skal behandlets i eftermiddag, når statsrevisorerne mødes. Kristian Jensen har på forhånd erklæret sig inhabil.

Tags

Anbefalede artikler