Friere rammer for skattefrie julegaver

Trods modstand har Skat alligevel måtte udvide rammerne omkring reglerne for skattefrie gaver til medarbejdere.

PENSION

I en stribe nye afgørelser har Skat udvidet rammerne for, hvilke typer gaver der opfylder reglerne for at være skattefrie. Skat har fastsat, at en medarbejder må modtage en gave til en værdi af maksimalt 700 kroner, før den er skattefri.

Tidligere var det sådan, at alle medarbejdere skulle modtage den samme gave – eksempelvis en kasse vin eller en købmandskurv. Men i de senere år er det blevet populært at lade medarbejdere vælge blandt en række forskellige varer og ydelser som for eksempel weekendophold, biografbilletter eller en middag. Det har Skat ikke være så villig til at acceptere, da gaver ikke må kunne sammenlignes med et gavekort, der minder om kontanter, og som derfor er skattepligtige.

Praksis er imidlertid nu blevet ændret, da Landsskatte- rettensidste år blåstemplede konceptet med den begrundelse, at udvalget af gaver var bestemt af arbejdsgiveren, og at gavebeviset ikke kan ombyttes eller refunderes af medarbejderen. Og i en helt frisk afgørelse går Skat endnu videre. Nu godkender man, at en skattefri julegave også kan bestå af et gavebevis på 700 kroner til en navngiven restaurant.

I den pågældende sag lagde Skat vægt på, at det reelt var arbejdsgiveren, som bestemte, hvad der skulle spises, fordi gavebeviset kun kunne anvendes til dagens tre-retters menu eller til én af tre menuer, som arbejdsgiveren havde sammensat på forhånd. Revisionsfirmaet BDO mener, at denne lempelse bør åbne op for, at mere generelle gavekort også bliver godkendt som skattefri julegave, da forskellen mellem disse og et bredt vælg-selv-koncept er papirtynd.

Tags

Anbefalede artikler