Fradrag bevares for store engangsbetalinger på pension

PENSION

Har du inden den 22. april 2009 indbetalt et stort engangsbeløb på en rateopsparing i tillid til, at du de næste 10 år kunne fradrage en tiendedel i din personlige indkomst? Hvis svaret er ja – så skal du være glad, for uanset skattereformens begrænsninger kan du bevare dette fradrag uændret.

Skattereformen rykker markant rundt på hele pensionsopsparingssystemet. En af begrænsningerne er loftet på 100.000 kroner for rateopsparinger. Men i forbindelse med systemskiftet er der opstået et lille hul for de heldige. Efter de gamle regler kunne man indbetale eksempelvis tre millioner kroner på én gang på en rateopsparing. Det betød, at man de efterfølgende 10 år kunne fradrage en tiendedel, det vil sige 300.000 kroner i sin indkomst.

Har du lavet en sådan aftale inden den 22. april i år, kan du altså modsat alle andre pensionsopsparere stadig fradrage 300.000 kroner i din indkomsten for det indskud, du har foretaget på din rateopsparing. Det skyldes, at du har lavet en aftale i tillid til de gamle regler, som Folketinget ikke mener, at de kan ødelægge for dig.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display