Forskudsopgørelsen for 2010 er klar

Hvad betyder skattereformen for din skat og dermed din privatøkonomi i 2010? Tjek det i din skattemappe på skat.dk, hvor tallene ligger klar fra i dag.

PENSION

Du kan nu tjekke din trækprocent og månedsfradrag for 2010 på skat.dk.

Med tastselv-kode eller digital signatur kan du klikke ind i din forskudsopgørelse, og har du ændringer til selvangivelsens vigtigste punkter som for eksempel højere eller lavere forventet indkomst, renteudgifter eller befordring, kan du taste de rigtige tal ind og straks se resultatet på skattekortet.

Du behøver ikke udskrive kortet, det bliver automatisk sendt til din primære arbejdsgiver.

Mange ændringer

Mellemskatten er væk, grænsen for topskat er hævet og bundskatten er sat ned.

I stedet er der blandt andet indført en ny multimedieskat og ændrede grønne afgifter. Resultatet er for langt de fleste flere penge udbetalt næste år.

Skat har brugt mange ressourcer på, at gøre reformen forståelig på skat.dk, så landets borgere lettere kan forstå, hvordan skattereformen kommer til at påvirke deres økonomi.

Hvis du for eksempel har, eller kommer til at få, en gæld hos Skat, vil du fra nytår komme til at betale højere renter af gælden.

Korrekt forskudsopgørelse er vigtig

“For os (Skat) er det vigtigt, at danskerne er opmærksomme på, hvor det er, de selv skal ind og rette i forskudsopgørelsen 2010 for at sikre sig, at de ikke kommer til at ende med en restskat på grund af de nye regler.

Det drejer sig om de relativt få, der bliver berørt af de ændrede regler for ratepensioner, ophørende livrenter og rejseudgifter.

De mange, der bliver berørt af lettelserne i top-, mellem- og bundskatten samt den grønne check, skal derimod ikke gøre andet end ganske som sædvanligt at tjekke, om for eksempel oplysningerne om deres løn og renter svarer til deres forventninger til 2010," siger Kontorchef i Skat, Klaus Østergård Jensen.

Massivt pres ventes

Skat sætter alle kræfter ind for at holde deres hjemmeside kørende, når danskerne logger ind i deres skattemapper for at tjekke forskudsopgørelsen.

Sidste år loggede 1.200.000 danskere ind på siden i løbet af de første ti døgn.

På en almindelig dag klikker der omkring 20.000 besøgende ind på skat.dk.

Tags

Anbefalede artikler