FOA har penge i skandaleramt avis

FOA-medlemmernes pensionsselskab, PenSam, har aktier i selskabet bag den skandaleramte avis, News of the World. Men måske er det snart slut.

PENSION

FOA-medlemmernes pensionsselskab, PenSam, ejer aktier i selskabet bag den skandaleramte britiske avis, News of the World. Men det er ikke sikkert, at det fortsætter.

Den ene skandale har afløst den anden i sagen om News of the World, og det er også de mange skandalesager, der nu får pensionsselskabet PenSam til at se nærmere på sine aktier i News Corporation.

“De skeletter, der vælter ud af skabene i øjeblikket, tyder på, at det godt kunne blive et bekendtskab, vi ikke har ønske om at fortsætte,” siger FOA-formand Dennis Kristensen, der er næstformand i PenSam Livs bestyrelse.

Han forklarer, at PenSam som regel kontakter selskaber, man ejer aktier i, hvis der kommer en uheldig sag for at høre deres version af sagen. Det forventer Dennis Kristensen også vil ske i denne sag, men han tvivler på, at PenSam skal fortsætte med at investere i News Corporation.

Indtil nu har det været en god investering, forklarer Dennis Kristensen, men de skandalesager, der er dukket op, betyder, at PenSams etiske retningslinjer nu kan komme i spil.

“Det er i virkeligheden en sag, der bekræfter os i diskussionen om, at det er fornuftigt at have etiske retningslinjer,” konstaterer Dennis Kristensen.

Han peger på, at det både handler om etik og moral i de selskaber. Ikke alt er noget, man vil investere i af moralske årsager. Samtidig handler det også om økonomi. News Corp. aktien er faldet betragteligt, siden skandalen rullede.

PenSams investering i News Corporation ligger på 11,4 millioner kroner. I alt forvalter Pensam over 80 milliarder pensionskroner for cirka 360.000 kunder.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display