Flere snydes for pension ved jobskifte

PENSION

Tre ud af fire får ikke den pension, de har krav på, når de skifter job, viser en undersøgelse fra 3F. Årsagen er en generel forvirring om pensionsreglerne hos både arbejdstagere og -givere.

Og går du glip af pension i for eksempel de første ni måneder i dit nye job, så kan det være en balje på 15.000 kroner, der fordamper for øjnene af dig – og det dobbelte beløb, når pensionsalderen gryr.

Pensionsforvirringen bryder ud, hvis du ikke ved, om du har en arbejdsmarkedspension fra et tidligere job eller ikke får gjort din ny arbejdsgiver opmærksom på det.

For har du i forvejen en arbejdsmarkedspension, skal du have pension fra første færd – men får det ikke altid. Hvis din nye arbejdsgiver ikke sætter sig ind i dine pensionsforhold og venter med at indbetale pension, går du snart glip af adskillige tusinde kroner.

Selv om afgørelser i Arbejdsretten har fastslået, at det er arbejdsgiverens ansvar, at der bliver indbetalt korrekt pension, mener Dansk Industri (DI), at ansvaret ligger hos den nyansatte. DI begrunder det med, at det må være op til den enkelte at gøre opmærksom på en eventuel arbejdsmarkedspension.

Bliver du alligevel taget ved næsen, kan en fagforening ofte hjælpe med til at få den manglende pension tilbagebetalt.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display