Får mere ud af dine efterlønspenge

Det er med at tænke sig godt om, når efterlønspengene er tikket ind på bankkontoen. Er man smart kan man fordoble pengenes værdi.

PENSION

Men lidt økonomisk tæft og snilde kan du få det optimale ud af dine efterlønspenge.

Når pengene tikker ind på kontoen, skal der træffes et valg. Skal pengene bruges på sommerferie, ny bil eller opsparing. Eller skal pengene bruges, så de i virkeligheden bliver fordoblet i værdi.

Efterlønspengene kan nemlig polstre din økonomi til fremtiden, hvis de placeres rigtigt. Det viser en analyse lavet af Danica for Tjek.dk.

7 trin: Sådan får du mest ud af dine efterløsnpenge

Får du 65.000 kroner udbetalt, så vil de skrumpe ind til kun 62.000 kroner, hvis de får lov til at samle støv på kontoen i ti år.

Men har du et dyrt forbrugslån på 100.000 kroner, som du får ned på 35.000 kroner, så får du det optimale ud af pengene. For på den måde sparer du hele 115.000 kroner på fremtidige renter – og på den måde er pengenes værdi næsten fordoblet, skriver Tjek.dk.

Quiz: Hvad ved du om efterløn?

Der kan også være god fornuft i at sætte pengene ind på pensionsopsparingen. I Danicas analyse kan 65.000 kroner vokse til 102.000 kroner, når pensionen står for døren. Det gælder for de, der i dag betaler topskat og sætter efterlønspengene ind på en ratepension eller livsvarig pension.

Pengene kan også blive større, hvis de investeres i aktier. Statistisk set vil beløbet vokse en tredjedel større, hvis de sættes i aktier, viser analysen.

Investeres pengene i obligationer, så vil de dog ifølge Danica skrumpe med 1.000 kroner.

Kilde: Tjek.dk

Tags

Anbefalede artikler