Fagbevægelsen raser mod de radikale

Efter de forbedrede meningsmålinger til regeringen, langer fagbevægelsen ud efter Radikale Venstre og deres forhandlinger ved 2020-bordet.

PENSION

Oppositionen går tilbage, og regeringen frem i nye meningsmålinger. Faktisk har Løkke og co. pludseligt så meget opbakning fra vælgerne, at de er nået op over den magiske grænse for at udskrive valg – mere end 48 procent af stemmerne. Og en stor del af den nye succes kan de takke de radikale for.

Det har fået fagbevægelsen op af stolen.

“Hvad fanden er det for et projekt, Margrethe Vestager® har gang i? Ser hun så isoleret på en gammel radikal drøm, at hun har glemt sin strategiske sans og det store billede?,” spørger 3F-formand Poul Erik Skov Christensen.

Han henviser dermed til, at Vestager flirter med regeringen under 2020-forhandlinger for at få den gamle radikale mærkesag om at afskaffe efterlønnen i gennem.

“Hun kan komme til at stå som konen i muddergrøften, der har fjernet efterlønnen, men giver regeringsmagten til Lars Løkke i fire år mere. Det, tror jeg ikke, hendes bagland er enig i”, raser formanden videre.

Grunden til formandens vrede bunder i, at han regner med, at statsministeren vil udskrive et hurtigt forårsvalg på tirsdag til sit ugentlige pressemøde.

Kilde: politiken.dk

Cxense Display