Få fradrag på dit tøj

Har du et job, som kræver en bestemt påklædning, bør du have styr på skattereglerne for køb af arbejdstøj.

PENSION

Er garderobeskabet tomt, kan din arbejdsgiver hjælpe dig. Værdien af tøjet og andre goder må dog ikke overstige 5.500 kroner, der er bagatelgrænsen for, hvornår goderne er skattepligtige.

 

Overstiger tøjets værdi 5.500 kroner, er hele beløbet skattepligtigt, og det er dit ansvar at overholde grænsen. Oven i det skal tøjet være »stillet til rådighed af hensyn til den ansattes arbejde«. Derudover skelnes mellem, om tøjet udelukkende er til arbejdsbrug eller ej.

Tøj, der også kan bruges privat, kan du ikke trække fra i skat.

 

Spørgsmål:
En kvindelig popsanger skal på turné rundt i Danmark. Hun har udgifter til tøj, make-up, frisør og lignende til
sine koncerter. Kan hun trække sine udgifter fra i skat?Svar:
Udgifterne til koncerterne kan trækkes fra. I en kendelse fra skattemyndighederne havde en musiker på forhånd fået fradrag for et beløb på 5.000 kroner. Retten skønnede, at udgifterne derudover var private og således ikke fradragsberettigede.

 

 

Spørgsmål:
Indehaveren af en bedemandsforretning vil trække udgifterne til medarbejdernes tøj fra i skat. Derudover har han udgifter til rensning af tøjet. Kan han trække udgifterne fra i skat?Svar:
Udgifter til tøj og rens kan trækkes fra i skat, fordi tøjet er sørgebeklædning og derfor ikke til privat brug. Skats kendelse giver dog ikke ansatte bedemænd ret til at trække eventuelt tøj fra i skat. Det er udelukkende for indehaveren.

 

Spørgsmål:
En sælger skal bruge et jakkesæt, når han skal mødes med sine kunder. Arbejdsgiveren giver ham derfor 5.000 kroner til køb af jakkesæt, men skal han betale skat af godet?Svar:
Sælgeren skal betale skat af jakkesættet til 5.000 kroner. I Skats øjne kan tøjet bruges privat, men bliver jakke sættet til gengæld klistret til med firmaets logoer, er det afgjort beregnet til arbejde, og det er dermed skattefrit.

 

Tags

Anbefalede artikler