Få del i statens skatterabat

Du kan få op til 100.000 kroner tilbage i skat, hvis du udskyder din pension et ekstra år, men der stilles betingelser til dit arbejdsliv.

PENSION

‘Side 1: Få del i statens skatterabat’

Bliv et ekstra år på arbejdsmarkedet, og få op til 100.000 kroner tilbage i skat. Sådan lyder tilbuddet i statens nye skattelovgivning, der skal få dig til at yde en ekstra indsats på arbejdsmarkedet.

 

Desværre er skattelettelsen ikke for alle. For at kvalificere sig til ordningen skal du nemlig først leve op til en række krav, der alle tager udgangspunkt i din opførsel på arbejdsmarkedet i tiden op til dit sidste indtjeningsår.

 

Med andre ord kan det betale sig at undersøge, om du overhovedet opfylder statens krav til skattefriheden. Hvis ikke, kan et par enkle, privatøkonomiske manøvrer måske alligevel åbne døren for dig.

 

Ordningen går i det store hele ud på, at du bliver belønnet med et nedslag i skatten svarende til det beløb, som du har indbetalt i AM-bidrag (8 pct.) til staten i de foregående fem år af dit arbejdsliv, hvis du vælger at arbejde et ekstra år i stedet for at gå på pension som 64-årig. Nedslaget er dog begrænset til 20.000 kr. pr. år, hvilket i praksis betyder, at alle, der tjener mere end 250.000 kroner før skat om året, vil få det fulde udbytte af ordningen, nemlig 100.000 kroner tilbage i skat.

 

Men ordningen er begrænset af en række krav: For det første er ordningen midlertidig og gælder kun for danske skatteydere, der fylder 64 år i årene 2010 til 2016.

 

Det betyder, at du skal fylde mellem 56 og 62 år i 2008 for at komme med i ordningen. Er du ældre eller yngre, er skattefriheden indtil videre uden for din rækkevidde.

‘Side 2: Få del i statens skatterabat’

Tags

Anbefalede artikler