Er du sund - opret en livrente

PENSION

Livrenter er en type pensionsordning, som giver dig en løbende pension, til du dør. Det betyder, at der er et forsikringselement, hvor du håber på at leve så længe som muligt – mens forsikringsselskabet håber, at du lever, som de har beregnet, det vil sige gennemsnitligt. Det bemærkelsesværdige er, at du har mere indgående viden om din EGEN sundhed end forsikringsselskabet.

Du ved, om dine forældre er/ var sunde og raske langt oppe i årene, og om du generelt er ved godt helbred, ikke for overvægtig, spiser sundt og så videre. Det ved forsikringsselskabet ikke, de har kun nogle tabeller over menneskers levetid og nogle komplicerede beregninger.

Det betyder, at du kan lave et væddemål med en vis portion lovlig insiderviden – hvor du nemlig satser din egen høje sundhedstilstand mod et forsikringsteknisk gennemsnit. Hvis du vinder væddemålet, lever du længere, end forsikringsselskabet forventer, og får dermed udbetalt flere penge. Hvis du taber væddemålet, er du død og har slet ikke behov for pengene.

Tags