EL-politikere skal give partiet pensionspenge

Enhedslistens tidligere folketingspolitikere skal nu betale partiskat af deres pension fra tiden i Folketinget.

PENSION

Enhedslistens politikere skal fremover ikke blot svare partiskat af deres løn som folketingspolitikere. De får også beskåret deres pension med en partiskat af pensionen fra Folketinget, indtil de får folkepension.

Det vedtog Enhedslistens årsmøde søndag i Korsgadehallen på Nørrebro i København.

Forslaget blev stillet af partiets politiske rådgiver Pelle Dragsted, folketingsmedlem Stine Brix, Peder Hvelplund, Hjørring, Morten Riis, Bornholm og Rasmus Bredde, Blågård.

Forhenværende folketingsmedlem Bruno Jerup fra hovedbestyrelsen advarede dog mod forslaget. Det strider imod partiets tidligere vedtagelser, hvor man ikke blander medlemmers private økonomi sammen med Enhedslistens økonomi, ud over partiskatten, påpegede han.

Forslaget skal sikre, at Enhedslisten følger sin politik, selv om Folketingets flertal har afvist at forkorte pensionsalderen, skønt flertallet i folketinget har forringet efterlønsordningen.

Derfor får folketingspolitikere pension fra de fylder 60 år eller 62 år, påpeger Pelle Dragsted.

- Det er vigtigt, at der er sammenhæng mellem dét, vi kræver politisk, og dét, vi kræver af vores egne folkevalgte. Enhedslisten er gået forrest for at få fjernet politikernes pensionsprivilegier, siger han og fortsætter:

- Når vore folketingsmedlemmer når 60 år, får de en pension. Det er et privilegium, så det er helt rimeligt, at det indbetales partiskat, indtil vi forhåbentlig snart får ændret pensionsreglerne for alle folketingspolitikere, siger Pelle Dragsted.

Flere af Enhedslistens tidligere folketingsmedlemmer og borgmestre betaler allerede frivilligt partiskat af pensionen.

Den træder i kraft, når deres samlede indkomst ligger over gennemsnittet for en metalarbejders løn i København.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display