Ekstra pensionsindskud kan koste dyrt

Når børnene er flyttet hjemmefra og lønnen er steget til et hæderligt niveau, kan der lige pludselig optræde et solidt overskud i familiens økonomi. Inspireret af bankens rådgiver, vælger mange at smide de ekstra penge ind på pensionskontoen, men ofte er det en bedre ide at afdrage på lånene i boligen i stedet.

PENSION

‘Side 1: Ekstra pensionsindskud kan koste dyrt’

Selv om bankerne gør alt for at overbevise kunder i den “pensionsdygtige” alder mellem 50 og 60 år om, at ekstra indskud på pensionskontoen er en rigtig god idé, er pensionsopsparing i den alder en særdeles tvivlsom forretning for de cirka 60 % af danskerne, der ikke betaler topskat.

 

Det fremgår af en omfattende analyse fra Det Økonomiske Råd – de økonomiske vismænd. Analysen er offentliggjort i den seneste vismandsrapport og fokuserer på den effektive beskatning af pensionsindkomster set i forhold til opsparing i frie midler.

 

Af analysen fremgår det således, at “For personer, der nærmer sig pensionsalderen, og som ikke betaler topskat, er der med de nuværende regler en direkte ekstra beskatning ved indbetaling på pensionsordninger med løbende udbetalinger, hvis der sammenlignes med opsparing i et pengeinstitut (red: for frie midler).”

 

Årsagen til misèren ligger i et kompliceret samspil mellem skattesystemet og tildelingen af sociale ydelser som bl.a. pensionstillæg, ældrecheck og personligt tillæg.

‘Side 2: Ekstra pensionsindskud kan koste dyrt’

Tags

Anbefalede artikler